Nadzorno-tehničko gađanje za brodsko topništvo Flotile Hrvatske ratne mornarice (HRM) provedeno je u četvrtak, 4. listopada 2018., u području srednjeg Jadrana.

U vježbovnim aktivnostima, koje su se uz provedbu svih mjera osiguranja odvijale na vojnom poligonu LDR-17 otoka Žirje, sudjelovale su raketne topovnjače RTOP-21 „Šibenik“, RTOP-41 „Vukovar“ i RTOP-42 „Dubrovnik“ te desantni brod minopolagač DBM-82 „Krka“ . Gađalo se brodskim topničkim oružjem kalibra 20, 23, 40 i 57 mm, a s ciljem provjere ispravnosti nakon izvršenih remontnih radova.

Osim potvrđene ispravnosti brodskih sustava za topove, uspješna provedba svih planiranih aktivnosti potvrdila je potpunu spremnost snaga Flotile HRM-a za izvršenje zadaća, kao i za zajedničko djelovanje sa snagama drugih sastavnica Hrvatske vojske. Vježbom je zapovijedao kapetan bojnog broda Vatroslav Carev, zapovjednik Divizijuna za površinsko djelovanje, koji je naglasio kako je Flotila HRM-a i ovoga puta pokazala visoku osposobljenost za obavljanje zadaća na moru.

Tekst: M. Siriščević

Fotografije: Flotila HRM

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)