General Dynamics Land Systems dobio je ugovor vrijedan 310,6 milijuna dolara za promjene na tenku M1A2 Abrams kroz paket Enhancement Package Version 3, priopćilo je američko Ministarstvo obrane. Rad će uključivati ​​projektiranje, razvoj i integraciju za nadogradnju na M1A2 i predviđa se dovršenje poslova do 28. veljače 2024.

M1A2 SEP 3 su nadograđene inačice tenka M1A2 Abrams. Izvorni SEP dodao je poboljšane umetnute armature urana u osnovicu M1 A2 za veću zaštitu uz ostale modifikacije.

SEP 2 verzije uključuju nadograđena računala, dodatne prednje i bočne zaštite, čvršću transmisiju, suvremene infracrvene senzore i zajednički daljinski upravljani oružni sustav kza top .50mm strojnicu. SEP 3 će poboljšati proizvodnju energije, mogućnosti umrežavanja i imati manji profil za oružanu stanicu CROWS.

M1A2 Abrams glavni borbeni tenk Kopnene vojske SAD-a, Marinskog korpusa i mnogih drugih savezničkih vojski. To je izmijenjena inačica originalnog tenka M1 s topom od 120 mm umjesto M1 105mm, oklopljenim pločama s uranom i drugim promjenama.

Više od 10.000 Abramsa je proizvedeno od uvođenja tenkova 1980. godine. Izvozi se diljem svijeta i očekuje se da će ostati standardni američki tank za godine koje dolaze.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)