General Dynamics Land Systems Canada (GDLS-C) predstavio je dvije nove inačice lakih oklopnih vozila (LAV) 6.0 tijekom CANSEC 2018 u Ottawi. Tvrtka je također govorila o konceptu protuzračne obrane LAV 6.0 i LAV 700 koji je trenutno u proizvodnji za izvoz.

LAV 6.0 “Recce” izvedba je razvijena iz osnovne linije LAV 6.0 za program nadogradnje LAV Reconnaissance Surveillance Suite za kanadsku vojsku, ugovor dodijeljen GDLS-C krajem 2014. po cijeni od CAD287 milijuna (216 milijuna USD) za 66 vozila. Prve isporuke vozila za kanadsku vojsku očekuju se početkom 2020. godine.

Osim dijeljenja zajedničkih značajki s LAV 6.0, kao što su M242 25 mm, dvostruki V-trup i motor Caterpillar C9 od 450 KS, LAV 6 Recce ima opsežne senzore za nadzor i izviđanje (ISR). Odvojivi elektro optički/infracrveni (EO/IR) paket za nadzor, montiran na vrhu jarbola iznad vozila ima radar, dnevno/noćno snimanje, IR snimanje i laserski pokazivač/laserski daljinomjer. Jarbol se može produžiti do 5 m kada se kreće, ili do 10 m dok je stacionaran.

Senzori na jarbolu prikupljaju informacije koje putuju u upravljačku stanicu operatora, koja se sastoji od dva zaslona osjetljivih na dodir, tipkovnice i primarnog kontrolera ručnog upravljanja. Feed se može duplicirati na on-board laptop, koji također može upravljati sa sustavom senzora spojenim na vozilo. Zapovjednik i strijelac mogu pristupiti podacima senzora s vlastitih zaslona. Vozilo također ima proširenu funkciju “tihog promatranja”, pri čemu može isključiti motore i izvršiti ISR ​​funkcije uporabom litijskih baterija u trajanju do osam sati.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)