U vremenu od 9. do 10. listopada 2017. godine u Mađarskoj je provedena bilateralna vojna aktivnost posjete izaslanstva Zapovjedništva za potporu Logističkom centru Mađarske vojske (Logistics Centre of Hungarian Defence Forces – LC HDF). Delegaciju Zapovjedništva za potporu predvodio je general-bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu, a u njezinom sastavu bili su brigadir Ivica Raguž, načelnik Odjela za planiranje te pukovnik Petar Čulo, voditelj odsjeka za planiranje i strukturu snaga. Domaćin posjeta hrvatske delegacije bio je brigadni general Istvan Barath, zapovjednik Logističkog centra HDF.

Uspješna bilateralna vojna suradnja Mađarske vojske i Oružanih snaga Republike Hrvatske vrlo je značajna za Zapovjedništvo za potporu, a susret dvojice zapovjednika predstavlja ključnu točku suradnje između dvaju zapovjedništava koja pružaju logističku, zdravstvenu i drugu potporu pripadnicima i postrojbama svojih OS. Prilikom posjeta delegaciji ZzP predstavljene su aktualne aktivnosti Logističkog centra HDF kao i planovi za modernizaciju mađarskih oružanih snaga u predstojećem desetogodišnjem razdoblju. Programom posjeta bio je obuhvaćen i obilazak zračne baze u Kecskemetu gdje je prezentiran sustav održavanja za potrebe zračnih snaga te je proveden obilazak logističkih kapaciteta u Hetenyegyhazi (skladištenje i opskrba gorivima, uljima i mazivima) i Taborfalvi (pogon za izradu odora za pripadnike mađarskih oružanih snaga i odjel za ispitivanje naoružanja).

Posjet delegacije ZzP-a završen je usuglašavanjem prijedloga bilateralnih vojnih aktivnosti kojima će se nastaviti višegodišnja suradnja dviju NATO članica, a sve sa ciljem zajedničkog rada na razvoju interoperabilnosti postrojbi u području logistike.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)