U organizaciji Zapovjedništva specijalnih snaga, od 26. do 28. ožujka 2019. godine u vojarni „sžb Ante Šaškor“ Delnice, provedena je Glavna planska konferencija za vježbu „Odlučan odgovor 19“ koja je planirana za rujan ove godine. Cilj provedbe vježbe je reocjenjivanje spremnosti Zapovjedništva specijalnih snaga prema ciljevima sposobnosti F 5201 N i F 1501 N.

U provedbi glavne planske konferencije sudjelovali su, osim glavnog planskog tima iz sastava ZSS-a, predstavnici svih postrojbi OS RH koje će sudjelovati u vježbi te predstavnici Operativne uprave GS OS RH i NATO promatrači iz sastava NSHQ J7.

Prvi dan konferencije započeo je obraćanjem direktora vježbe koji je svima poželio dobrodošlicu te istaknuo ciljeve i očekivane rezultate konferencije nakon čega je uslijedila multimedijalna prezentacija scenarija provedbe vježbe.

U nastavku konferencije formirane su radne skupine koje su svaka po svojem funkcionalnom području razvile potrebite planove koji će biti implementirani u provedbi vježbe te su ih potom prezentirali NATO promatračima.

Predstavnici NSHQ J7 (NATO promatrači) iskazali su zadovoljstvo prezentiranim rezultatima te istaknuli zadovoljstvo svime viđenim tijekom provedbe konferencije i isto tako izrazili uvjerenje da će svi doneseni planovi biti uspješno implementirani u cilju uspješne realizacije vježbe.

Tekst i foto: ZSS

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)