Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i američki ministar obrane James Mattis u posjetu su Afganistanu pri čemu će se susresti sa predsjednikom Ashrafom Ghanijem i glavnim upraviteljem Abdullahom Abdullahom kao i drugim visokim dužnosnicima.
Razgovori će biti fokusirani na suradnju NATO-a i Afganistana uključujući NATO-ovu misiju „Odlučna potpora“ („Resolute Support“, RS) u potpori afganistanskoj Nacionalnoj obrani i Sigurnosnim snagama. Glavni tajnik će se obratiti i sudionicima misije „Odlučna potpora“ te se sastati sa predstavnicima afganistanskog civilnog društva. U prigodi dolaska glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i američkog ministra obrane Jamesa Mattisa organiziran je svečani ručak (roštilj) s ključnim osobljem u zapovjedništvu misije „Odlučna potpora“.
Ispred Oružanih snaga Republike Hrvatske na istom su sudjelovali i pripadnici 7. HRVCON-a brigadir Boris Dukarić, pukovnik Romeo Štokić i časnički namjesnik Predrag Toplak.
Tom prilikom u neformalnom razgovoru glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i američki ministar obrane James Mattis zahvalili su se na doprinosu OS RH u operaciji ISAF i misiji „Odlučna potpora“.
Spomenuta je činjenica da su Hrvati dokazali kako pobijediti u ratu.
Posebno su naglasili kako je Hrvatska lijepa zemlja i nezaboravne trenutke koje su proveli posjetivši Republiku Hrvatsku.

Tekst i foto: 7. HRVCON

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)