Izraelsko ratno zrakoplovstvo kupilo je Boeing 707 od Brazilskog ratnog zrakoplovstva kojeg će koristiti za dijelove, a u sklopu velike nadogradnje svog tankerske flote. Zrakoplov je kupljen prije nekoliko mjeseci u vrijednosti 410.000 $, podaci su Ministarstva obrane.
IAF Re’em (Boeing 707) tankerska flota u kojoj su mnogi zrakoplovi stari blizu 60 godina, potrebna je za misije borbenih zrakoplova izvan zemlje.

„Mi smo željeli reći kako je riječ o floti bez koje borbeni zrakoplovi ne mogu ići nigdje. Bez nadolijevanje gorivom, borbeni zrakoplovi ne mogu ići daleko, rekao je viši časnik Re’em eskadrile za Jerusalem Post tijekom posjeta Nevatim ZB, jugoistočno od Beershebe.

Ministarstvo obrane razmatra leasing Boeing KC-46A tankera u zamjeni 707, dok ratno zrakoplovstvo počinje prve razgovore oko mogućnosti korištenja američke vojne pomoći za kupnju novih tankera koji se smatraju relativno skupima.

Re’em flota čiji je broj povjerljiv, su bivši civilni zrakoplovi prilagođeni za vojne namjene odnosno za nadopunu gorivom borbenih zrakoplova u letu, kao i transportnih zrakoplova.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)