Indija želi kupiti dodatnih 18 novih ruskih borbenih zrakoplova Suhoj Su-30MKI, izjavio je u utorak zamjenik ravnatelja ruske Federalne službe za vojno-tehničku suradnju Vladimir Drozhzhov.

Drozhzhov je izjavio da Rusija obrađuje zahtjev Indije za kupnju. “U potpunosti smo ispunili naše obveze u pogledu isporuke svih tehnoloških kompleta borbenih zrakoplova Su-30MKI i dobili dodatnu ponudu za još 18 zrakoplova. Ponuda se razrađuje”, kazao je Drozhzhov.

Ova nabava bi nadopunila 13 postojećih eskadrila s ukupno 272 Su-30MKI. Drozhzhov je dalje rekao da Rusija također razmatra mogućnost isporuke druge vojne opreme u New Delhi. “Dobili smo prijedloge za isporuku više od 20 moderniziranih borbenih zrakoplova MiG-29 i zahtjev za modernizaciju oko 450 tenkova T-90. Radimo na tim prijedlozima kako bismo ih predali Indiji”, kazao je.

Tijekom Aero India 2019, Hindustan Aeronautics Limited (HAL) je potvrdio planove Indijskog ratnog zrakoplovstva da kupi 18 Su-30MKI i 21 MiG-29. Prema njegovim riječima, nabava namjerava poduprijeti borbenu flotu Indijskog ratnog zrakoplovstva (IAF), koja je pala na 31 eskadrilu; najniži broj u posljednjih deset godina. Zrakoplovi bi pomogli zadržati proizvodne i servisne kapacitete.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)