Indijsko Ministarstvo obrane može krenuti u nabavu opreme i naoružanj u vrijednosti INR310 milijardi (USD4.62 milijardi), nakon što je dobilo zeleno svijetlo od Odbora za sigurnost indijske vlade (CSS). Dužnosnici su izjavili kako je Vijeće za obrambene nabave MO Indije (DAC), na čelu s ministrom obrane Manohar Parrikarom, razmotrilo 10 velikih nabavnih programa u vrijednosti INR160 milijardi o kojima se govori još od svibnja.

Šest od njih je upućeno CSS na odobrenje, nakon čega je donesen zaključak da se krene u postupak nabave. Vojni izvori su izjavili za IHS Janes da se nabava odnosi uglavnom odnosi na domaće proizvode kao što je VLRS Pinaka, potom K-9 Vajra (Thunderbolt), koja je Larsen & Toubro-modificirana verzija Hanwha TECHWIN 155 mm / 52 kalibra K9 Thunder samohodne haubice te nadograđeni Dhanush FH-77B 155 mm top.

Indijsko ratno zrakoplovstvo će preuzeti samohodni raketni sustav PZO Akash. MO dužnosnici su potvrdili da je DAC odobrio kupnju jednog Lockheed Martin C-130J-30 Super Hercules za INR9 milijardi sa kojim bi se zamijenio onaj koji se srušio u ožujku 2014. pri čemu je poginulo svih pet članova posade. Odobrenje je također dobiveno za 58 NVG za pilote C-130J-30.

Osim toga, DAC je potvrdio još četiri velike akvizicije vrijedne INR150 milijardi, ali dužnosnici su odbili dati bilo kakve detalje.