Indonezija je naručila sustav protuzračne obrane od norveškog Kongsberga, objavila je tvrtka. Sustav će biti isporučen u sklopu 77 milijuna USD vrijednog ugovora između Kongsberga i indonezijskog Ministarstva obrane, uključujući zapovjedna mjesta, radare, lansere i komunikacijske uređaje.

NASAMS, ili Norwegian Advanced Surface to Air Missile System, srednji sustav protuzračne obrane razvijen u suradnji s Raytheonom. Sustav koriste Norveška, Finska, Nizozemska, Sjedinjene Države, Španjolska i Oman.

Sistemska integracija, obuka i logistička potpora dio su ugovora. Indonezija će dobivati ​​AMRAAM rakete za sustav putem posebnog sporazuma između Vlade i Sjedinjenih Država, priopćio je Kongsberg.

“Vrlo nam je drago što je Indonezija, kao prva nacija u svojoj regiji, odabrala NASAMS za svoju obranu”, izjavio je u priopćenju predsjednik tvrtke Kongsberg Eirik Lie. “Kontinuirana tehnička evolucija i povećanje broja korisnika potvrđuje da je NASAMS najmoderniji i napredniji sustav protuzračne obrane u svijetu”.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)