Indonezija i Rusija nastavljaju pregovore o uvjetima nabave višenamjenskog borbenog aviona Suhoj Su-35 “Flanker-E” za potrebe Indonezijskog ratnog zrakoplovstva, potvrdio je indonezijski ministar obrane Ryamizard Ryacudu. U komentaru državne agencije Antara, Ryacudu je rekao kako je cijena zrakoplova kamen spoticanja u nabavi inicijalnih osam zrakoplova.

“Pričekajmo. I dalje pregovaramo oko cijene”, rekao je ministar i dodao kako osim cijene Indonezija također pritišće Rusiju kad je riječ o uvjetima transfera tehnologije i lokalizirane proizvodnje. “U ovom trenutku, planiramo kupiti samo osam, a pregovori su u tijeku”, rekao je on.

Detalji o lokaliziranom proizvodnom programu nisu otkriveni, ali je malo vjerojatna izrada ili sastavljanje cijelog zrakoplova, osim ako Indonezija se ne obveže na kupnju značajnog broja zrakoplova. Domaća proizvodnja komponenti i potpora su najvjerojatnije prve faze suradnje.

Ryacudu je rekao kako je Indonezijsko ministarstvo obrane odabralo Su-35 za zamjenu Northrop F-5E Tiger II koji se povlače iz službe do kraja desetljeća.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)