Indonezijski Marinski korpus (KORMAR) je počeo obuku na novopridošlim amfibijskim oklopnim transporterima BTR-4 8×8. Vježbovne aktivnosti, koje se odvijaju u bazi KORMAR u Cilandaku, traju od 14. do 24. listopada, a na njima se obučavaju pripadnici Marinske konjičke regimente.

Indonezijsko Ministarstvo obrane sklopilo je ugovor s ukrajinskom obrambenom industrijskom grupacijom Ukroboronprom u veljači 2014. za isporuku pet BTR-4. Vozila, koja su stigla u Indoneziju u rujnu 2016. godine, predstavljaju prvi vojni izvozni posao Ukrajine u Indoneziji nakon gotovo dva desetljeća.

Zapovjednik KORMAR-a general bojnik R. M. Trusono rekao je kako je nabava BTR-4 korak prema ispunjenju minimalnih potreba Indonezijskih oružanih snaga.

BTR-4 je razvio i proizveo ukrajinski Kharkov Morozov. Platforma prevozi posadu od tri člana te ima dovoljno prostora za još devet drugih vojnika. BTR-4 je u potpunosti amfibijski, te može postići brzinu od 10 km/h u vodi.

Indonezijski BTR-4 je opremljen s jednim ZTM-1 30 mm automatskim topom kao primarnim naoružanjem te AGS-17 30 mm automatskim bacačem granata. Vozila su opremljena nuklearnim, biološkim i kemijskim (NBC) sustavom filtracije, priopćio je KORMAR.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)