U vojarni „Kamensko“ u Karlovcu, 5. travnja 2017. provedena je Inicijalna planska konferencija (IPK) za vojnu vježbu „KUPA 17“. Konferenciju je otvorio zapovjednik Inženjerijske pukovnije brigadir Alan Srpak u svojstvu časnika za raspoređivanje vježbe (OSE) definirajući vremenski plan i okvir vježbe te početni scenarij za razvoj glavnog modula vježbe. U nastavku konferencije,časnik primarne odgovornosti (OCE OPR) satnik Nenad Santini prezentirao je nazočnima koncept vježbe te razvoj plana i provedbe vježbe.
Iz sastava Hrvatske kopnene vojske sudjelovali su predstavnici Zapovjedništva HKoV-a, Gardijske mehanizirane brigade, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i Inženjerijske pukovnije.

Provedba vježbe „KUPA 17“, kojoj je cilj povećanje i prikaz operativnih sposobnosti inženjerijskih postrojbi u savladavanju vodenih zaprjeka, planirana je od 11. do 15. rujna 2017. na vojnom vježbalištu „Kupa“ Karlovac. Sudionici konferencije obišli su i samo mjesto provedbe vježbe, gdje su se predstavnici gardijskih brigada upoznali sa svim mogućnostima obučavanja koje ono pruža.

Tekst i foto: HKoV / Tihomir Slanac

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)