Dana 06. rujna 2017. godine u vremenu od 09:00 do 13:30 sati, u Gardijskoj mehaniziranoj brigadi provedena je inspekcija specificiranog područja sukladno „Sporazumu o subregionalnoj kontroli naoružanja“. U inspekcijskom posjetuboravilo je šesteročlano izaslanstvo Republike Srbije, predvođeno pukovnikom Draganom Stojanovićem s gostima promatračima iz OESS-a časničkim namjesnikom Jiri Venclom i OSCE-a satnikom Arribas Ruiz Juan Antoniom, uz prateći tim Republike Hrvatske kojem je na čelu bio brigadir Bosiljko Mijatović iz Operativne uprave GS OS RH.

Inspekcijski i prateći tim primili su pukovnik Nikica Meić i zapovjednik 3. mehanizirane bojne „PAUCI“ bojnik Samir Mršić, koji su potom u sali za sastanke zapovjedništva bojne proveli predinspekcijski brifing.

Nakon završetka brifinga inspekcijski i prateći tim predvođeni zapovjednikom 3. mehanizirane bojne „PAUCI“, izvršili su obilazak objekta inspekcije – vojarnu „Kralj Zvonimir“, gdje su obišli hangare s parkiranim BOV „PATRIA“, hangar u kojem su smješteni MB 120 i 82mm te tehnički blok u kojem se servisiraju BOV-ovi “PATRIA“.
Tekst i foto: Z. Smoljo