Isporuke naprednih Mi-28NM helikoptera ruskoj vojsci mogu započeti iduće godine, priopćio je danas Russian Helicopters (dio Rostecha), prenosi TASS. “Ugovor o projektu Mi-28NM usklađuje se s ruskim Ministarstvom obrane, a ako bude potpisan, isporuke ruskom Ministarstvu obrane mogu započeti 2018. godine”. Glavni zapovjednik ruskih zrakoplovnih snaga Viktor Bondarev ranije je izjavio da će Mi-28NM “ući u vojsku” 2018. godine. Vojska treba ovaj helikopter “jako puno”, kazao je. Mi-28NM je napredna verzija Mi-28N Night Huntera. Rad na novoj verziji započeo je 2009. godine. Mi-28NM će se opremiti potpuno novim radarom s novim indikatorom položaja, novim operativnim sustavom i drugim sustavima te uporabom precizno vođenog streljiva.

Također, rusko ratno zrakoplovstvo dobit će osam Mi-28UB helikoptera Night Hunter s dualnim upravljanjem do kraja godine, priopćila je tvrtka, dodajući da su prva dva helikoptera proizvedena i testirana. “Do sada je tvrtka Rostvertol proizvela prva dva serijska helikoptera Mi-28UB, koji trenutno provode testove prihvaćanja u tvornici. Ranije, načelnik borbene obuke vojnog zrakoplovstva Oleg Chesnokov izjavio je kako će prvi Mi-28UBs biti isporučen 334. borbenom središtu za obuku i preobuku u Torzhoku, piše TASS. Instruktori iz središta su već prošli tečaj poduke za letenje na nadograđenom helikopteru. Dualno upravljanje je jedna od ključnih značajki. Iako je prvenstveno namijenjen obuci pilota, zadržao je sve napadne karakteristike i može se koristiti za napad na neprijateljske objekte i vozila.

Za razliku od spomenuta dva helikoptera, borbeni helikopter Ka-52 helikopter će biti opremljen novim obrambenim sustavom, te će proći nadogradnju za paket, a možda i novo naoružanje, priopćila je u utorak služba za tisak Russian Helicopters. “Alligator će biti opremljen novim obrambenim paktom koji će poboljšati zaštitu od vođenih raketa zemlja-zrak i zrak-zrak. U suradnji s Ministarstvom obrane i nizom drugih proizvođača, razmatraju se mogućnosti naoružavanja Ka-52 s novim sustavima oružja “, rekla je tvrtka.
Pomoćno vanjsko napajanje će biti opremljen dodatnim generatorom čime će se povećati pouzdanost, priopćio je tiskovni ured. “Nosivost helikoptera će se povećati, a taktičke sposobnosti proširiti. Odgovarajuće izmjene i dopune se provode u projektnoj dokumentaciji”, rekli su u tvrtki.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)