Serijska isporuka Mil Mi-38 novih višenamjenskih helikoptera za rusko Ministarstvo obrane planirana je za početak 2018. godine, a prve isporuke civilne verzije helikoptera su planirane tjakođer u istom razdoblju, rekao je zamjenik generalnog direktora Kazan Helicopter Plant (dio Russian Helicopters Holding) Igor Bugakov za agenciju Tass.

“Prve isporuke za Rusko Ministarstvo obrane planiraju se za 2018., a civilne verzije uvjetno su na rasporedu krajem 2018. – početkom 2019.”, rekao je on i dodao da postoje dvije verzije ovog helikoptera: civilna sa temeljnim certifikatom i transportna za rusko Ministarstvo obrane. Prema njegovim riječima, oni se razlikuju u konfiguraciji nekih helikopterskih sustava.

Bugakov je rekao da će verzija za Ministarstvo obrane biti gotovo 100% proizvedena s ruskim komponentama. “Mi-38 će biti isporučen za rusko Ministarstvo obrane s domaćim sustavom za gorivo, biti će gotovo 100% izrađen od ruskih komponenti”, rekao je on. Prema njegovim riječima, vojna verzija helikoptera će imati samo nekoliko uvezenih elemenata, za koje se očekuje da budu zamijenjeni s domaćom proizvednjom u dogledno vrijeme.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)