Israel Aerospace Industries (IAI) je ugovorio USD550 milijuna vrijedan posao isporuke sustava PZO C2 Sky Capture jednoj azijskoj zemlji, najvjerojatnije Indiji. U priopćenju IAI opisuje Sky Capture kao protuzrakoplovni C2 sustav koji “pretvara postojeće sustave protuzračne obrane korisnika u vrlo precizne i učinkovite sustave s naprednim sposobnostima upravljanja i nadzora”.

Dodaje se da Sky Capture prikuplja informacije iz više senzora, uključujući napredne radarske sustave za upravljanje vatrom i detekciju, kao i elektro-optičke (EO) senzore koje proizvode IAI i Elta Systems kako bi se osigurali „precizni podaci o cilju za presretača”.

Tvrtka je istaknula kako sustav pruža obranu kratkog dometa za „snage KoV-a, zapovjedništva, baze i stratešku infrastrukturu”. IAI izvršni dopredsjednik Boaz Levi rekao je za Jane’s je da je tvrtka, koja se natjecala protiv nekoliko drugih obrambenih tvrtki na međunarodnom natječaju, dobila ugovor nakon „opsežnog predstavljanja i razgovora s klijentom”, koji je naručio „desetke sustava”.

Levi je rekao da Sky Capture sadrži ELM-2106 napredni taktički radar (ATAR), kao i EO senzor koji je proizveden u sklopu IAI Tamam.

“Ako radar prvi otkrije cilj, usmjerava EO senzor. Ako EO prvi otkrije, usmjerava radar”, rekao je Levi. „Ovo je način kako smo dobili visoku precizno i vrlo široko područje. Slika se šalje u ‘mozak’ sustava, koji izračunava buduću točku napada. Cilj se kontinuirano prati sve vrijeme, a zatim sustav odlučuje u kojem trenutku ga želi pogoditi. “

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)