Američka ratna mornarica najavila je modifikaciju ugovora vrijednog više od 18,2 milijuna dolara za konverziju projektila AGM-88B High-speed Anti-Radiation Missiles, ili HARM, na hardver najnovije generacije, AGM-88E Advanced Anti-Radiation Guided Missile ili AARGM – zrak-zemlja srednjeg dometa.

Sporazum bi uključivao pripadajuće usluge za proizvodnju i isporuku proizvoda talijanskoj vladi, navodi se u priopćenju dužnosnika mornarice. Glavna razlika između AGM-88E HARM i novog AGM-88E AARGM je u tome da AARGM ima naprednu sekciju za vođenje projektila i upravljačkih sposobnosti koje koriste multi-mode tragač u sprječavanju djelovanja neprijateljskog PZO.

Osim toga, AARGM ima podsustav Weapons Impact Assessment koji podržava zapovjednike na bojištu u procjeni štete nakon djelovanja. Projektil može prenijeti podatke o procjeni udara prije samog udara u cilj. Većina posla bit će dovršena u Kaliforniji, a dio uključuje i Istranu u Italiji. Očekuje se da će projekt završiti do ožujka 2019.

Orbital ATK Inc. i njegove podružnice radile su na 8.053 saveznih vladinih ugovora vrijednih 20,4 milijarde dolara od 2007. godine.