Russian Helicopters zajedno s iranskom tvrtkom Helicopter Support and Renewal Company (IHSRC) uspješno je završio ispitivanje helikoptera Ka-226T u Iranu u periodu kolovoz-rujan 2017. godine. Rezultati potvrđuju mogućnost uporabe ovog tipa helikoptera pri izrazito visokim temperaturama. Testovi su provedeni nakon potpisivanja Memoranduma u svibnju između JSC Russian Helicopters (dio Rostec State Corporation) i IHSRC na međunarodnom obrambenom sajmu HeliRussia. Cilj ovih ispitivanja bio je dokazati upotrebljivost Ka-226T na temperaturama do + 50C.

“Nekoliko zemalja srednje i istočne Europe, uključujući Iran, zainteresirano je za višenamjenske helikoptere za vatrogasce, patroliranje, evakuaciju i medicinske potrebe. Provedeni testovi Ka-226T pokazali su da helikopter može raditi na kritičnim temperaturama, što je svakako važno za izvozni potencijal. Nadam se da ćemo uskoro postići brojne sporazume o isporuci tih helikoptera “, rekao je Andrey Boginsky, predsjednik Uprave Russian Helicopters.

Laki višenamjenski helikopter Ka-226T ima koaksijalni twin-rotor sustav, maksimalnu težinu polijetanja MTOW od 3,6 tona i može prevoziti do 1 tone tereta. Glavna osobitost helikoptera je njegova modularna izvedba – kabina koja može prevoziti do 6 osoba ili moduli s posebnom opremom mogu se lako instalirati na Ka-226T. Poboljšane osobine performansi zrakoplova Ka-226T, ekološka prihvatljivost, ekonomičnost, napredna avionika i dodatna rješenja za sigurnost leta čine ovaj helikopter jednom od najboljih modela u svojoj klasi, navodi Russian Helicopters

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)