Saudijska Arabija je dala kineskoj vladi dozvolu za izgradnju objekta za proizvodnju sustava bespilotnih zrakoplova, a odobrenje je potpisao kralj Salmana bin Abdulaziz Al Saud tijekom posjete Kini od 15-18. ožujka.

New Arab izvještava kako je Saudijska Arabija odobrila plan kad je kralj Abdulaziz potpisao partnerski ugovor s tvrtkom China Aerospace Science and Technology Corporation.

Ranije u ožujku, kineski i saudijski dužnosnici vlade signalizirali su čvršće veze potpisivanjem ekonomskom pakta u vrijednosti od oko 65 milijardi $. Saudijski kralj Salman sastao se s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom kako bi potpisali ugovor.

Prema pisanju South China Post, novi ugovor za dronove olakšava izgradnju CH-3 bespilotnih zrakoplova. Mjesto će također biti namijenjeno promicanju post prodajnih usluga kineskih kupaca na Bliskom istoku, pored zadovoljenja saudijskih narudžbi. CH-3 je namjenjen obavljanju različitih vojnih misija, uključujući izviđanje i borbene operacije. Platforma je već u službi u Egiptu, Iraku i Jordanu.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)