Fotografije koje su nedavno objavljene na društvenim mrežama pokazuju višenamjenski kineski borbeni zrakoplov proizvođača Shenyang Aircraft Corporation (SAC) koji je opremljen uređajima za elektroničko ratovanje, što ukazuje da bi inačica zrakoplova za elektroničko ratovanje mogla biti u finalnoj fazi razvoja Kineskog mornaričkog ratnog zrakoplovstva (PLANAF).

Jednosjed J-15 čini jezgru borbenog zrakoplovstva na prvom kineskom nosaču zrakoplova Liaoning, a također će se nalaziti i na drugom nosaču zrakoplovu za kojeg se očekuje da će uskoro započeti inicijalna ispitivanja na moru.

Dvosjed J-15, nazvan J-15S, prvi put je primijećen krajem 2012. i bilo je predviđeno da će biti predstavljen kao zrakoplov za obuku. Međutim, vrlo se malo fotografija pojavilo od tada u javnosti i moguće je da postoji samo jedan ili dva prototipa.

Nedavno objavljene slike sugeriraju da se najrazvijenija varijanta dvosjeda J-15, koja se naziva J-15D, može razviti za ulogu EW. Mogla bi se paralela povući s ​​američkim Boeing EA-18G Growlerom, koji može nositi AN/ALQ-218 Tactical Jamming Receiver (TJR), do tri AN / ALQ-99 Tactical Jamming System (TJS) i AGM-88 High-speed Anti-Radiation Missiles (HARM).

Fotografije J-15D također pokazuju da je uklonjen IRST senzor i da je vjerojatno kako je dodatna elektronska oprema instalirana iza različitih panela s različitim bojama (sive) od one od glavnog trupa (svijetlo žuto).

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)