Kineski FTC-2000G, školsko-borbeni zrakoplovni jet-zrakoplov, u srijedu je krenuo s procesom proizvodnje u gradu Anshunu u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Guizhou, izvijestio je web portal China Mil. FTC-2000G je razvila tvrtka Guizhou Aviation Industry Corporation u sastavu Aviation Industry Corporation of China (AVIC)kako bi se zadovoljila potražnja na međunarodnom tržištu. Tvrtka ima puno intelektualno vlasništvo nad zrakoplovom.

Slikovni rezultat za FTC-2000G

Očekuje se da će do kraja rujna obaviti prvi let. Borbena inačica FTC-2000 najvjerojatnije će biti prikazana na Zhuhai Air Show u studenom radi demonstracije potencijalnim kupcima. Zrakoplov je prikladan za napad, borbu i obuku. Također se može koristiti za izviđanje ili čak se u potpunosti konfigurirati u izvidnički zrakoplov. Model može imati do sedam težišnih točaka za teret i maksimalnu nosivost 3000 kg.

FTC-2000G je najnovija inačica zrakoplova Guizhou JL-9 koji se nalazi u sastavu Ratnog zrakoplovstva i Ratne mornarice. Međutim, AVIC planira FTC-2000G kao zamjenu francusko-njemački Alpha Jet za obuku, te za low cost laki borbeni zrakoplov uz neka ograničenja performansi.

Čak i prije nego što je pokrenuta puna serijska proizvodnja, FTC-2000 već je pronašao prvog kupca u Sudanu koji je naručio tri takva zrakoplova.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)