Norveška agencija za obrambene materijale dodijelila je tvrtki Kongsberg Defense ugovor vrijedan 36 milijuna dolara za nadogradnju Fridtjof Nasen klase fregata.

Nadogradnja plovila će uključivati borbeno upravljanje i sustave aktivnog sonara. Tvrtka je prethodno isporučila protubrodske i protupodmorničke sustave temeljene na integriranom borbenom sustavu Aegis. Dužnosnici procjenjuju kako će radovi biti završeni nakon četiri godine, te će učinkovito produžiti životni vijek za brodove.

“Kongsberg je iznimno sretan što je dio programa nadogradnje kojim se produžava vijek trajanja sustava na brodu klase Fridtjof Nansen”, rekao je Kongsbergov vršitelj dužnosti predsjednika Eirik Lie u priopćenju. “Kongsberg je vodeći dobavljač sustava za brodove i podmornice koje isporučuje u jedanaest zemalja diljem svijeta, a ovaj ugovor potvrđuje našu snažnu poziciju.”

Fridtjof Nasen klasa fregata su temeljne borbene jedinice Kraljevske Norveške ratne mornarice, Proizvedene su od strane španjolskog brodograditelja Navantia.

Brodovi su dizajnirani kako bi zadovoljili razne prijetnje, uključujući podmornice i napade zrakoplova, te su naoružane Evolved Sea Sparrow raketama, Sting Ray torpedima i topom OTO Melara.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)