Kongsberg i Thyssenkrupp Marine Systems osnovali su u omjeru 50-50 Joint Venture (JV) pod imenom KTA Naval Systems. KTA Naval Systems će razvijati, proizvoditi i održavati borbene sustave za podmornice koje isporučuje Thyssenkrupp Marine Systems. Njemačka i norveška vlada potpisale su u lipnju 2017. ugovor o zajedničkom razvoju, nabavi, i održavanju podmornica.

Thyssenkrupp i njegovi partneri trenutno razvijaju detaljan koncept za ponudu četiri podmornice Norveškoj ratnoj mornarici i dvije podmornice Njemačkoj ratnoj mornarici. Podmornice će se temeljiti na Klasi 212A i prilagođene zahtjevima dviju država naroda s povećanim radijusom, brzinom i izdržljivošću kako bi se stvorila nova Klasa 212CD. Kao dio zahtjeva za ponudom, KTA Naval Systems isporučivat će borbene sustave za Klasu 212CD, kao i za buduće podmornice Thyssenkrupp Marine Systems.

Eirik Lie, predsjednik Kongsberg Defense and Aerospace, rekao je: “JV je važan korak za nas i norvešku obrambenu industriju. Partneri smo s Thyssenkruppom proteklih desetljeća i oduševljeni što sada partnerstva ide na sljedeću razinu. Zajedno ćemo isporučiti sljedeću generaciju borbenih sustava i staviti Smart Defence u Europi u akciju. “

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)