Leonardo DRS, Inc. objavio je da je dobio ugovor vrijedan 193 milijuna dolara za isporuku američkoj vojsci sustav samozaštite TROPHY za borbene tenkove Abrams u potpori neposrednih operativnih zahtjeva. Prema uvjetima ugovora, Leonardo DRS će pružiti vojsci TROPHY sustave, protumjere i setove održavanja.

Razvijen od strane dugogodišnjeg partnera tvrtke Rafael Advanced Defence Systems Ltd. iz Izraela s trenutno 1.000 sustava TROPHY prisutnih na terenu i na svim većim izraelskim terenskim borbenim oklopnim platformama, TROPHY osigurava zaštitu od protuoklopnih raketa i prijetnji projektilima.

“Leonardo DRS je ponosan što je dio ovog važnog nastojanja da tehnologiju spašavanja života isporuči našim vojnicima, a mi aktivno ulažemo kako bismo osigurali da TROPHY pruži čvrste temelje za nadolazeći program Vehicle Protection Suite, rekao je Aaron Hankins, potpredsjednik i generalni direktor tvrtke Leonardo DRS Land Systems. “Ova nagrada je kulminacija višegodišnjeg rada od strane snažnog, dvostranog vladinog/industrijskog tima kako bi zaštitili vojnike i rješavali kritični jaz u našim oklopnim postrojbama”, rekao je Hankins.

“Rafael osigurava rješenja zaštite američkoj vojsci više od dva desetljeća putem pasivnog i reaktivnog oklopa na vozilima kao što su Bradley, Stryker i AAV7. Zadovoljstvo nam je nastaviti s TROPHY-jem”, izjavio je Moshe Elazar, izvršni potpredsjednik i voditelj Rafaela Land and Naval Division. “Većina komponenti TROPHY proizvodi američka obrambena industrija i mi smo ponosni povećati proizvodnju u SAD-u, uključujući i za potrebe izraelskih sustava.”

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)