Leonardo DRS, Inc. isporučuje američkoj vojsci sustave TROPHY za borbene tenkove Abrams

Leonardo DRS, Inc. objavio je da je dobio ugovor vrijedan 193 milijuna dolara za isporuku američkoj vojsci sustav samozaštite TROPHY za borbene tenkove Abrams u potpori neposrednih operativnih zahtjeva. Prema uvjetima ugovora, Leonardo DRS će pružiti vojsci TROPHY sustave, protumjere i setove održavanja.

Razvijen od strane dugogodišnjeg partnera tvrtke Rafael Advanced Defence Systems Ltd. iz Izraela s trenutno 1.000 sustava TROPHY prisutnih na terenu i na svim većim izraelskim terenskim borbenim oklopnim platformama, TROPHY osigurava zaštitu od protuoklopnih raketa i prijetnji projektilima.

“Leonardo DRS je ponosan što je dio ovog važnog nastojanja da tehnologiju spašavanja života isporuči našim vojnicima, a mi aktivno ulažemo kako bismo osigurali da TROPHY pruži čvrste temelje za nadolazeći program Vehicle Protection Suite, rekao je Aaron Hankins, potpredsjednik i generalni direktor tvrtke Leonardo DRS Land Systems. “Ova nagrada je kulminacija višegodišnjeg rada od strane snažnog, dvostranog vladinog/industrijskog tima kako bi zaštitili vojnike i rješavali kritični jaz u našim oklopnim postrojbama”, rekao je Hankins.

“Rafael osigurava rješenja zaštite američkoj vojsci više od dva desetljeća putem pasivnog i reaktivnog oklopa na vozilima kao što su Bradley, Stryker i AAV7. Zadovoljstvo nam je nastaviti s TROPHY-jem”, izjavio je Moshe Elazar, izvršni potpredsjednik i voditelj Rafaela Land and Naval Division. “Većina komponenti TROPHY proizvodi američka obrambena industrija i mi smo ponosni povećati proizvodnju u SAD-u, uključujući i za potrebe izraelskih sustava.”