Talijanska obrambena grupacija Leonardo-Finmeccanica je započela letno testiranje leta svog SW-4 Solo daljinski upravljanog helikoptera kako bi provjerila njegove operativne karakteristike i validirala letačke procedure

Testiranje se provodi u suradnji s DTA ili Distretto Tecnologico Aerospaziale Pugliese, te Talijanskom agencijom za civilno zrakoplovstvo. Ispitivanje je počelo krajem prošlog tjedna u Pugliji i trajat će do početka iduće godine, priopćila je tvrtka.

“SW-4 Solo je svjedočanstvo o Leonardovoj industrijskoj predanosti i inovativnosti u izgradnji bespilotnih letjelica, sektoru povećane globalne konkurencije koja je dio portfelja Leonarda, jedine europske tvrtke sposobne da isporuči kompletan ‘bespilotni sustav”, rekao je Mauro Moretti, glavni izvršni direktor i generalni direktor Leonardo-Finmeccania. “Suočeni s napretkom tehnologije, pobjednici su oni koji se mogu prilagoditi potrebama tržišta.”

SW-4 Solo je izveden iz SW-4 helikoptera kojeg Leonardo proizvodi u Poljskoj. Napredni sustavi i senzori su napravljeni u Italiji i Velikoj Britaniji.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)