U Središtu za temeljnu obuku ZOD-a u Požegi trenutno se na Dragovoljnom vojnom osposobljavanju nalazi 6 kandidata za časnike zdravstvene službe opće medicinske specijalnosti. Njihova obuka u trajanju od 15 dana ima za cilj osposobiti ih za dužnost strijelca u rodu pješaštva te izgraditi temeljne vrijednosti, domoljublje, čast, profesionalnu etiku i osjećaj pripadnosti Oružanim snagama.

Kandidati moraju zadovoljiti ukupno 47 zadaća da bi uspješno završili obuku. Jednu od njih, gađanje automatskom puškom AK-47, proveli su 20. rujna 2017. na strelištu Novo Selo, upotpunjeno hodnjom sa svom borbenom opremom. Zahvaljujući kvalitetnoj pripremi, uz poštivanje svih mjera sigurnosti, svi kandidati uspješno su završili gađanje. Posebno se istaknula Ema Ormanec s četiri pogotka u središte mete.

Do kraja obuke 22. rujna preostala je provjera tjelesnih sposobnosti, svečana prisega te razduženje dijela opreme. Njihov zapovjednik, satnik Milan Matošević, izrazio je zadovoljstvo cjelokupnom obukom, naglasivši da su kandidati sve zadaće izvršavali bez pogovora i na vrijeme, uz pohvale glede pristupa radu, ponašanja, vojničkog izgleda i prihvaćanja novih vještina. Kandidati svoju vojnu karijeru nastavljaju na Hrvatskom vojnom učilištu gdje će pohađati Temeljnu časničku izobrazbu.

Tekst: ČOJ/ZOD

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)