Zapovjednik OS Njemačke general-pukovnik Jörg Vollmer, potpisao je ugovor sa svojim litavskim kolegom brigadnim generalom Valdemaras Rupšysom u Ministarstvu obrane u Vilniusu o jačanju vojne suradnje. Kao rezultat toga, litavska brigada Iron Wolf jače će se povezati s njemačkim oklopnim postrojbama, objavile su njemačke i litavske vojske na svojim web stranicama.

Dijelovi dviju vojski surađivat će na području opremanja, obuke i procedura, što će rezultirati boljim planiranjem i provođenjem operacija. „Povezivanje brigade “Iron Wolf” s njemačkim oklopom otvorit će više mogućnosti u pripremi za djelovanje kroz obuke i vježbe. To će također poboljšati interoperabilnost s njemačkom borbenom skupinom NATO enhanced Forward Presence [eFP]”, rekao je brigadni general Rupšys.

Glasnogovornik njemačke vojske rekao je da je sporazum osnova za intenzivnu suradnju na obuci. Dodao je da će litavski časnici biti dodijeljeni dvjema njemačkim oklopnim postrojbama u cilju povećanja suradnje i unaprjeđenja procesa i interoperabilnosti.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)