Litavsko ministarstvo obrane službeno će potpisati ugovor o nabavi ARTEC Boxer 8X8 pješačkih borbenih vozila 22. kolovoza. Odobrenje za zaključenje posla došlo je od strane Vijeća ministarstva obrane za obrambene resurse nakon izvješća radne skupine MO za odabir pješačkog borbenog vozila.

Litavsko državno Vijeća za obranu (Valstybes Gynimo Taryba – VGT) je potvrdilo izbor Boxera u prosincu 2015. godine. Litva je započela postupak nabave u srpnju 2014. kad je poslan Zahtjev za informacijom (RFI) na adrese proizvođača vozila sa kojim bi se zamijenila starija flota od 300 M113 oklopnih transportera na gusjenicama.

Zahtjev za informacijama poslan je u Nexter, Patriju, Krauss-Maffei Wegmann, Elbit Systems, IVECO, Wojskowe ZAKŁADY Mechaniczne Poljske, General Dynamics te FNSS i Otokar.

Litva je kupila 88 vozila Boxer, premda ukupni zahtjev se ne navodi u ugovoru. Litavski Boxer biti će opremljen s izraelskim Elbit Systems UT-30 MK 2 30 mm topom i Spike – LR navođenim PO projektilima.

Očekuje se da će sva vozila će biti isporučena do 2020. godine za opremanje “Iron Wolf” brigade i eventualno druge mehanizirane pješačke brigade, koja može biti formirana do 2021.