Lockheed Martin dobio 337 milijuna USD vrijedan ugovor za isporuku najnovijeg ciljničkog sustava za AH-64E u više zemalja. Modernized Target Acquisition Designation Sight/Pilot Night Vision Sensor or M-TADS/PNVSM naručile su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kraljevina Saudijska Arabija, priopćila je tvrtka.

Ugovor je samo inicijalne prirode te ima potencijal u vrijednosti najmanje 2 milijarde USD tijekom petogodišnjeg razdoblja poboljšanja sustava za američke i međunarodne kupce.

“Lockheed Martin se zalaže za snažno i trajno partnerstvo s našim klijentima u Sjedinjenim Američkim Državama i širom svijeta”, rekao je Paul Lemmo, potpredsjednik za Fire Control/Special Operations Forces Contractor Logistics Support Services u Lockheed Martinu.

“Ovaj ugovor nam omogućuje brzu reakciju na njihove nove obrambene potrebe, uključujući zahtjeve za nove M-TADS / PNVS sustave i nadogradnje”, rekao je Lemmo.

M-DSA povećava M-TADS / PNVS sposobnosti označavanja dometa kako bi se potpuno prilagodili trenutnom oružju i onome planiranom za buduće konfiguracije Apache modela. U sklopu novih nadograđenih senzora piloti Apachea mogu vidjeti “slike visoke rezolucije, visoke razlučivosti i slike u boji na zaslonima kokpita”.