Lockheed Martin neće sudjelovati s 100-postotnim prijenosom tehnologije u Indiju kad je riječ o poslu vrijednom 10 milijardi USD za proizvodnju i isporuku jednomotornih višenamjenskih borbenih zrakoplova. “To nikada neće biti potpuni ToT. Nije u interesu države kao niti industrije. Određene tehnologije nisu prenosive na bilo koga u svijetu.

Milijarde dolara potrošeno je desetljećima da bi se proizveli motori za borbene zrakoplove i što ih čini jedinstvenim vezano uz tehnologiju i kodiranje, a to je krunski dragulj tehnologije. Nitko to neće predati. Stoga, svatko tko kaže da hoće, nije iskren. Oni to neće”, izjavio je Keith Webster, viši potpredsjednik (obrana i zrakoplovstvo) Američko-indijskog foruma za strateško partnerstvo (USISPF) u intervjuu za Hindu Business line u utorak.

Pokušavamo ispuniti očekivanja vlade za ToT, ali ne 100 posto, rekao je Keith. Keith je također rekao da će Indija morati kupiti najmanje 15-20 F-16 u fly away stanju s proizvodne linije u Fort Worthu u Teksasu. To bi dalo vremena za uspostavu preduvjeta za nastavak proizvodnje u Indiji i sposobnosti indijskim snagama.

Ranije prošlog tjedna, kada je govorio za Defenseworld.net tijekom Dubai Air Show, Randall Howard, koji vodi Lockheed Martinov poslovni razvoj F-16, rekao je: “Ako se Indija odluči kupiti 200 borbenih zrakoplova F-16, sigurno ćemo postaviti postrojenje u Indiji u partnerstvu s Tata grupom.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)