Lockheed Martin osigurava ugovor vrijedan 1,6 milijardi USD za radare

Lockheed Martin je dobio ugovor vrijedan 1,6 milijardi dolara kako bi nastavio s proizvodnjom radara AN/TP-Q-53 za otkrivanje pozicija neprijateljske vatre, objavila je tvrtka u ponedjeljak. Lockheed je nedavno završio izgradnju 100. primjerka sustava u siječnju, a ugovor uključuje podršku sustava, zajedno s predviđenim nadogradnjama.

Q-53 sustav pomaže vojnicima da znaju što se događa oko njih u sve složenijem svijetu “, izjavio je Rick Herodes, direktor radarskog programa Q-53 u Lockhead Martinu.
“Ono što je poseban s Q-53 radarskim sustavom je inherentna fleksibilnost programa koji kontrolira skeniranje aktivnog elektronskog polja”, rekao je Herod. “Naši inženjeri mogu prilagoditi Q-53 softver za rješavanje novih prijetnji. Kontrola u softveru omogućuje brzu reakciju na sve što slijedi – tako da se prvi Q-53 radarski sustav “off the line” može brzo nadograditi kako bi bio jednako sposoban kao primjerice 170. Q-53 radarski sustav. ”

AN/TP-Q-53 će postupno zamijeniti starije radarske sustave poput Q-36 i Q-37.

Ovaj radar se koristi za otkrivanje dolaznih neizravne vatre poput raketa i minobacačkih granata, omogućavajući vojnicima vrijeme da se sklone, ali može otkriti i lokaciju ispaljivanja projektila. Lockheed Martin proizvodi sustave od 2007. i ostaje jedini dobavljač takvih radara za KoV SAD-a.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)