Lockheed Martin je danas objavio da će proizvodnju krila za borbeni zrakoplov F-16 premjestiti u Indiju bez ikakve obveze Indije da kupi F-16 na predstojećem tenderu. Proizvodni pogon bit će dovršen u tvornici Tata Advanced Systems Limited (TASL) u Hyderabadu.

“Spomenuti strateški korak pozicionira TASL da postane isporučitelj krila F-16 za sve sadašnje i buduće kupce na svijetu”. TASL je strateški partner Lockheed Martina u Indiji i bit će zadužen za proizvodnju F-16 ako indijska vlada kupi 124 borbena zrakoplova F-16.

„Proizvodnja krila za F-16 u Indiji će ojačati strateško partnerstvo Lockheed Martina i Tata u sklopu projekta “Make in India”. “Planirana proizvodnja krila za F-16 u Indiji ne ovisi o indijskoj vladi, odnosno odabiru F-16 za Indijsko ratno zrakoplovstvo “, priopćili su iz Lockheed Martina.

„Proizvodnja krila za F-16 u Indiji je sljedeći prirodni korak koji se temelji na našem uspješnom partnerstvu s Tata-om na programu C-130J i S-92”, kazao je Vivek Lall, potpredsjednik za strategiju i poslovni razvoj u Lockheed Martin Aeronautics.

“Ovo je strateška poslovna odluka koja odražava vrijednost naših partnerstva s Indijom i povjerenje koje imamo u Tati za obavljanje naprednih proizvodnih procesa i isporuku svjetski priznatih proizvoda.”

Fokusirano partnerstvo tvrtke Lockheed Martin s Indijom – da se F-16 proizvodi isključivo u Indiji za Indijsko ratno zrakoplovstvo i izvozne kupce – stoji i dalje čvrsto.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)