Američko ratno zrakoplovstvo ovlastilo je kompaniju Lockheed Martin da produlji vijek trajanja borbene flote F-16. Time će se povećati vijek trajanja sa 8.000 sati naleta na 12.000, a što ima za cilj omogućiti nastavak djelovanja zrakoplova do 2048. Lockheed Martin je priopćio kako će ova odluka koristiti ne samo Američkom ratnom zrakoplovstvu već i inozemnim korisnicima F-16.

„Ovo postignuće rezultat je više od sedam godina testiranja, razvoja, projektiranja, analiza i partnerstva između Američkog ratnog zrakoplovstva i Lockheed Martina”, rekla je potpredsjednica Susan Ouzts u priopćenju. „Zajedno s programima modernizacije avionike kao što su F-16V, te SLEP modifikacijama dokazali smo F-16 ostaje vrlo sposoban i pristupačan izbor 4. generacije borbenog zrakoplova Američkom ratnom zrakoplovstvu i međunarodnim kupcima.”

Proširenje životnog vijeka utjecat će na 300 F-16 C/D Block 40-52. Lockheed Martin dodaje kako će ovo pomoći USAF-u i savezničkim snagama do uvođenja u uporabu F-35 Lightning II.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)