Američki Marinski korpus objavio je danas kako će u sljedeća dva tjedna napraviti 24 satnu pauzu pri korištenju zrakoplova kao odgovor na nekoliko incidenata koji su se dogodili u posljednje vrijeme. Zapovjednik Korpusa general Robert Neller naredio je 24 satnu pauzu za zrakoplovne postrojbe kako bi mogle napraviti pregledi sigurnosnih propisa. „Namjera je da eskadrila učine pregled odabranih incidenata koji su se dogodili i prouče povijesne primjere završenih istraga kako bi učinili najbolje prakse za flotu”, priopćili su marinci.

Marinski korpus tvrdi kako to neće utjecati na aktivne operacije neće utjecati, te da će zapovjednici imati slobodu odluke kada napraviti pauzu tijekom sljedeća dva tjedna.

Cilj je za zapovjednike i eskadrile pregled odabranih incidenata, proučavanje prethodnih istraga i sigurnost revizije, standardizacije i borbene spremnosti.
Dogodila su se dva događaja sa smrtnim posljedicama u posljednja dva mjeseca, a oba su još uvijek pod istragom.

Tri marinca su poginula kada se njihov MV-22 Osprey srušio u blizini obale Australije 9. kolovoza tijekom vojnih vježbi. Mjesec dana prije 10. srpnja, poginulo je 15 marinaca i mornara kad se srušio KC-130. Svih 12 marinskih zrakoplova KC-130 je prizemljeno dok traje istraga.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)