Meads International (MI) se udružio s poljskom tvrtkom Polska Grupa Zbrojeniowa radi ponude raketnog sustava PZO u sklopu programa Wisla te drugih sličnih mogućnosti. Sporazum, koji pokriva pismo namjere, uključuje mogućnost za PGZ da preuzme partnersku ulogu sa MI kakvu već imaju Lockheed Martin i MBDA. Korist od partnerstva bi osigurala PGZ-u dugoročno sudjelovanje u budućem širenju i prodaji Medium Extended Air Defense System (MEADS).

Kroz ovaj sporazum, sa više od 50 posto udjela u poslu, u smislu vrijednosti ugovora Wisla, poljska industrije i instituti će odraditi većinu posla, priopćio je MEADS International.

“Čast nam je i zadovoljstvo da se možemo pridružiti vodećoj obrambenoj tvrtki Poljske kako bi ponudili provjereni raketni sustav PZO Poljskoj”, rekao je potpredsjednik MEADS-a Tom Oles. “Impresionirani smo s predanošću, vještinama, inovacijama i industrijskim sposobnostima PGZ i njegovom radnom snagom te smo ponosni da imamo priliku raditi zajedno. Naš sporazum temelji se na partnerstvu.”

Ponuda MEADS International i PGZ za program PZO srednjeg dometa će uključivati sustav za inženjering i integracije; radarsku tehnologiju; PAC-3 projektile u koprodukciji; proizvodnju primopredajnih sklopova poluvodiča i mikrovalnih monolitnih integriranih sklopova koristeći GaN tehnologiju; proizvodnju i testiranje radarski navođenog tragača za rakete kratkog dometa; proizvodnju low-cost interceptora za sustav Wisła i buduću upotrebu u sustavu MEADS.

Sustav MEADS je rezultat suradnje između Njemačke, Italije i SAD-a. Prije finalizacije specifikacije proizvodnje, Poljska će moći prilagoditi elemente sustava nacionalnim potrebama kroz program Wisła.

MEADS International, sa sjedištem u SAD-u, je multinacionalni joint venture MBDA u Italiji i Njemačkoj te Lockheed Martina i drugih.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)