U organizaciji RACVIAC-a – Središta za sigurnosnu suradnju, časopisa Zaštita i Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost, u hotelu Westin Zagreb od 19.-20. rujna 2017. godine održati će se konferencija Javno-privatno partnerstvo u zaštiti kritične infrastrukture.

Konferencija je sastavni dio trećih Dana zaštite i sigurnosti koji se ove godine održavaju pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Konferencija je organizirana u tri panela: Najbolje regionalne prakse u javno-privatnom partnerstvu u segmentu sigurnosti, Kritična infrastruktura – otpornost i zaštita i Privatne sigurnosne tvrtke u zaštiti kritične infrastrukture.

U uvodnom dijelu konferencije sudionicima će se obratiti veleposlanik Haydar Berk, direktor RACVIAC-a, Nikola Milijević, glavni urednik časopisa Zaštita, Lidija Stolica, predsjednica Hrvatskog ceha zaštitara, Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova RH i prof.dr. Robert Mikac, posebni izaslanik Predsjednice RH i član Vijeća za domovinsku sigurnost.

Među predavačima na konferenciji između ostalih izdvajamo: dr.sc. Alessandra Lazarija, suradnika na projektu Europske komisije ERNCIP (Europska Referentna mreža za zaštitu kritične infrastrukture, Dragana Lozančića, ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Dražena Ljubića, pomoćnika direktora Zavoda za informacijsku sigurnost, Filipa Dragovića, savjetnika pri UN Programu za razvoj (UNDP), Teresu Hatzl , DCAF Ženeva, Uğur Demirc iz Opće uprave za sigurnost Turske i Vitu Murgela iz Instituta za korporativne sigurnosne studije iz Slovenije.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)