Dvodnevna metodsko-pokazna vježba „Odluka 2017“, u organizaciji Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske, završena je 26. siječnja 2017. Časnik za raspoređivanje vježbe je zapovjednik ZOD-a, brigadir Željko Šikić. Vježba je provedena na dvije lokacije, u Simulacijskom središtu Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ i na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj.

Vježbu su proveli djelatnici Simulacijskog središta, a sudjelovali su zapovjednici bojni gardijskih postrojbi Hrvatske kopnene vojske. Pored upravljačkog stožera ZOD-a, vježbi je ispred zapovjedništva HKoV-a nazočio zamjenik zapovjednika i načelnik stožera HKoV-a brigadni general Siniša Jurković.

Svrha vježbe je poboljšanje razumijevanja i ukupne sposobnosti ključnog osoblja koje sudjeluje u procesu vojnog odlučivanja na operativnoj i taktičkoj razini te predstavljanje i pokretanje novog modela integrirane obuke i vježbi u SimS-u i Središtu za borbenu obuku na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“.ž

Foto: Šebetovsky / Cindrić
Tekst: ČOJ / ZOD

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)