Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima, 13. siječnja 2017. obišli su HS Produkt d.o.o. iz Karlovca, hrvatsku tvrtku za proizvodnju oružja. Ministra Krstičevića i suradnike su vlasnici tvrtke, Ivan Žabčić i Marko Vuković, proveli kroz proizvodne pogone tvrtke gdje su im prezentirali proizvodni asortiman i proces proizvodnje. Direktor Željko Pavlin upoznao je ministra s rezultatima poslovanja te s potencijalima i izazovima u budućnosti.

Po završetku posjeta ministar Krstičević je rekao kako je zadovoljan što se kao potpredsjednik Vlade i ministar obrane mogao uvjeriti u mogućnosti i vrhunske dosege hrvatskoga gospodarstva. „Vidimo ovdje kod vas što sve može hrvatska pamet i hrvatska inicijativa. Drago mi je što Ministarstvo obrane, Oružane snage i tvrtka HS Produkt imaju dugogodišnju uspješnu suradnju“, istaknuo je ministar obrane.

Osim po proizvodnji poluautomatskih pištolja, HS Produkt je poznat i po proizvodnji jurišne puške VHS koja se nalazi u službenoj upotrebi u Ministarstvu obrane RH. Danas je HS Produkt tvornica s najmodernijim tehnologijama za proizvodnju pješačkog naoružanja te je jedna od tvornica s najvećom proizvodnjom pištolja u svijetu.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)