Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević boravio je u utorak, 21. veljače 2017., u radnom posjetu Remontnom zavodu Zapovjedništva za potporu.
U sjedištu Zavoda u Zagrebu dočekali su ga načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul i zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Milan Slavica sa suradnicima. Zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Slavica održao je prezentaciju o povijesti, značaju, ustroju, trenutnim aktivnostima i planovima budućeg razvoja Zavoda. Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo posjetom te istaknuo punu potporu Remontnom zavodu u daljnjem radu. Nadalje, ukazao je na značaj održavanja naoružanja i vojne opreme u Oružanim snagama RH, jer je dobar sustav održavanja bitan preduvjet za izvršenje zadaća. “Održavanje i odgovornost za naoružanje i opremu moraju funkcionirati na svim razinama”, kazao je ministar, dodavši da je Remontni zavod strateški važan za Oružane snage RH.
U sklopu posjeta ministar Krstičević je posjetio radioničke kapacitete Zavoda te se u razgovoru s djelatnicima Zavoda upoznao s aktivnostima i zadaćama svakog od pododsjeka.
Remontni zavod je ustrojbena cjelina Zapovjedništva za potporu čija je zadaća održavanje i remont svih vrsta naoružanja i vojne opreme Hrvatske kopnene vojske te ostalih grana Oružanih snaga RH. Zadaće Remontnog zavoda obuhvaćaju dijagnostička ispitivanja ispravnosti, popravak, remont naoružanja, modernizaciju i poboljšanje taktičko-tehničkih svojstava naoružanja složenih bojevih sustava, vojne opreme i komponenti naoružanja, te izradu tehničko-remontne dokumentacije i tehnološke dokumentacije. Remontni zavod je u listopadu 2016. obilježio 25. obljetnicu ustrojavanja.

Foto: Tomislav Brandt

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)