KARLOVAC, 27. travnja 2016. (Hina) – Ministar obrane Josip Buljević u srijedu je navečer u Karlovcu rekao kako očevid na poligonu Cerovac još traje, a da su radi utvrđivanja okolnosti eksplozije u kojoj su ranjena dvojica pripadnika Oružanih snaga formirana tri istražna povjerenstva.

“Očevid na mjestu eksplozije još nije gotov, a uz očevidne ekipe formirana su tri povjerenstva, jedno u sklopu postrojbe, drugo u sklopu Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera OS RH, rekao je Buljević u karlovačkoj bolnici.

Odgovarajući novinarima rekao je kako očekuje da se na nalaze povjerenstava neće čekati mjesec ili dva, nego puno kraće. Opovrgnuo je medijske napise da se na poligonu Cerovac prije nekoliko godina već dogodila ovakva nesreća.

Na pitanje što je eksplodiralo, rekao je da o tome još ne može govoriti, ali je potvrdio da je “prema dosad poznatim informacijama eksplozivna naprava eksplodirala prerano”.

Časnik, 41-godišnji instruktor koji je bio zadužen za uništavanje eksplozivnih sredstava, bio je nakon ranjavanja zbrinut u Općoj bolnici u Karlovcu, ali je tijekom večeri zbog potrebnih dijagnostičkih pregleda glave, prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje će i ostati na daljnjem liječenju, rekao je sanacijski upravitelj karlovačke bolnice Suad Crnica.

Stanje 22-godišnjeg polaznika 15. naraštaja temeljne časničke izobrazbe, koji je s ozljedama opasnim po život bio na višesatnoj operaciji od 19,30 sati je stabilno. “Radi se i dalje o teškim ozljedama opasnim po život, te će se nastaviti mjere intenzivnog liječenja tijekom noći i nadati se oporavku sljedećih dana, rekao je Crnica.

Prema priopćenju MORH-a, do nesreće je došlo “pri završnom uništavanju minsko-eksplozivnih sredstava korištenih u obuci na za to predviđenome mjestu”. Na teren je sa suradnicima tijekom dana stigao i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Mirko Šundov.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)