Tvrtka HS PRODUKT d.o.o. je u suradnji s MORH-om započela razvoj nove inačice jurišne puške kalibra 5,56×45 mm VHS-D2 i VHS-K2 te je potpisan Ugovor UG-201-15-0028 o isporuci 50 komada navedenih pušaka, kako bi se kroz korištenje u postrojbama obavila verifikacija od strane stručnog Povjerenstva MORH-a za uporabu iste u OSRH. Proizvodnja navedenih pušaka je uspješno završena te su iste isporučene MORH-u i date na uporabu postrojbama OSRH.

Nakon provedenog testiranja predmetne puške potpisan je s tvrtkom HS PRODUKT d.o.o. novi ugovor o proizvodnji dodatne količine jurišne puške kalibra 5,56×45 mm VHS-D2 i VHS-K2 .

Kroz realizaciju navedenog Ugovora završen je razvoj puške i uspostavljena serijska proizvodnja iste. U ovom postupku nabave sukladno raspoloživim financijskim sredstvima traži se isporuka dodatne količine jurišnih pušaka kalibra 5,56×45 mm VHS-D2 i VHSK2 za potrebe opremanja postrojbi OS RH ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna.

Također, HS PRODUKT d.o.o. iz Karlovca je razvio i usvojio proizvodnju bacača granata kalibra 40 mm za podcjevnu montažu na jurišnu pušku VHS-2, a isti je verificiralo stručno Povjerenstvo MORH-a. U prethodnim godinama isporučen je veći broj jurišnih pušaka VHS-2 u kalibru 5,56 mm i određeni broj bacača granata za podcjevnu montažu na jurišnu pušku VHS-2. U ovom postupku nabave se traži dodatna količina istog tipa bacača granata za kompletiranje isporučenih jurišnih pušaka VHS-2 s podcjevnim bacačima u vrijednosi 1,8 milijuna kuna

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)