Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ započeo je 2. rujna 2019. godine pripremni kamp za kadete 17. naraštaja i vojna izobrazba za novi naraštaj časnika i dočasnika Hrvatske vojske.

Na Pripremni kamp za kadete preddiplomskih sveučilišnih studija Vojnog vođenja i upravljanja i Vojnog inženjerstva, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Vojnog pomorstva te vojnih pilota javilo se 149 kadeta od kojih je 37 žena.

Trotjedni pripremni kamp obuhvaća vojnu službu, tjelovježbu, psihološku pripremu vojnika i pješačko oružje s zadaćom gađanja. Nakon toga, 21. rujna slijedi polaganje svečane prisege u Kninu i početak nove akademske godine. Na kampu je i 17 stranih kadeta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Svoju vojnu izobrazbu započelo je i 325 časnika i dočasnika od kojih je 21 polaznik iz stranih oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Izobrazba je počela za 22. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, 28. naraštaj Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“, 19. naraštaj Temeljne časničke izobrazbe, 9. naraštaj Napredne časničke izobrazbe za časnike na stožernim dužnostima i 18. naraštaj Visoke dočasničke izobrazbe. U Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ u Požegi svoju izobrazbu započeli su polaznici 56. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: Marija Sever

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)