U vojarni „5. gardijske brigade Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima, od 21. do 24. studenoga 2016. provodi se obuka ključnog osoblja i kritičnih vojno-stručnih specijalnosti pričuvnika 2. pješačke pukovnije Osijek.

Obuku provodi instruktorski tim iz zapovjedništva i postrojbi Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ te Topničko raketne pukovnije. Obuku prate i predstavnici Inspektorata obrane predvođeni glavnim inspektorom obrane general-bojnikom Slavenom Zdilarom.

Nakon zaduživanja opreme, pričuvnicima 2. bojne i zapovjedništva 2. pješačke pukovnije priopćen je ratni raspored. Prvoga dana prošli su obuku osvježenja ključnog osoblja u rukovanju osobnim naoružanjem te obuku provoditelja mobilizacije. Pričuvnici koji se obučavaju za kritične dužnosti u 2. bojni 6. pješačke pukovnije imali su obuku osvježenja iz temeljnih vojničkih vještina.

Slijedi obuka u sustavu upravljanja obukom, stožernim procedurama i vojnom odlučivanju te obuka pojedinaca u temeljnim i specijalističkim vojnim zadaćama i na kraju informiranje o novim sredstvima i opremi na uporabi u OS RH. Nakon što je u listopadu u Splitu provedena obuka 6. pješačke pukovnije Dubrovnik, obukom pričuvnika 2. pješačke pukovnije Osijek završava se drugi ciklus obuke razvrstane pričuve sukladno Planu obuke razvrstane pričuve u 2016.

Tekst: Mirjana Kiš / ZOD

Foto: Ž. Klešić / ZOD

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)