Zapovjednik 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a brigadir Michael Križanec primio je u utorak, 7. ožujka 2017. u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ u Velikoj Gorici natporučnike Šimu Alića i Krešimira Oštrića uoči početka njihove preobuke za nadzvučni borbeni avion MiG-21.

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona pukovnik Željko Ninić upoznao je zapovjednika 91. zrakoplovne baze s dosadašnjim tijekom službe i obuke natporučnika Alića i Oštrića.
Brigadir Križanec je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka preobuke novog naraštaja vojnih pilota školovanih u Republici Hrvatskoj za najzahtjevniji tip zrakoplova iz sastava HRZ-a i PZO-a. Čestitao im je na do sada postignutim rezultatima, naglasivši da ništa manje od njih ne očekuje i u buduće te naglasio kako je pred njima najzahtjevnija letačka obuka u njihovoj vojnoj karijeri.

Njihovim nastavnicima letenja bojnicima Kristijanu Jagodiću, Zvonimiru Milatoviću i Mariju Brajkoviću zaželio je puno uspjeha tijekom preobuke. „Od vas očekujem da na mlade kolege, buduće vitezove, prenesete sva znanja i letačke vještine borbenog pilota lovca MiG-21 te da na najbolji način iskoristite raspoložive resurse kako bi što kvalitetnije proveli prvi stupanj njihove letačke obuke“, naglasio je brigadir Križanec.

Završetkom preobuke natporučnici Šime Alić i Krešimir Oštrić steći će treću kategoriju spremnosti na borbenom avionu MiG-21.

Tekst i foto: HRZ i PZO

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)