Djelatnici NBK laboratorija Centra za obrambene i strateške studije „Janko Bobetko“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, od 5. do 7. prosinca 2016. proveli su stručno osposobljavanje policijskih službenika protueksplozijske zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Osposobljavanje su proveli pukovnica Valentina Ključarić, bojnik Dragutin Tušek i satnica Ivana Cetina u prostorijama protueksplozijske službe Policijske uprave zagrebačke. Osposobljavanje je obuhvaćalo rad u prostorima u kojima postoji opasnost od prisutnosti kemijsko, biološko, radiološko ili nuklearnih tvari te osposobljavanje za postupanje prilikom nailaska na opasnost. Provedena je i situacijska vježba na kojoj su uz policijske sl
užbenike i djelatnike NBK laboratorija sudjelovali i pripadnici Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ovom obukom nastavljena je dosadašnja suradnja protueksplozijske službe MUP-a i Oružanih snaga kako bi se postigla interoperabilnost između dviju institucija s ciljem podizanja stupnja sigurnosti povezane s kemijsko, biološko, radiološko ili nuklearnim ugrozama.

Tekst: OSRH / Zdravko Lovašen
Foto: OSRH / Valentina Ključarić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)