MOSKVA. 9. prosinca (Interfax) – Rusko ministarstvo obrane je opovrgnulo izvješća pojedinih stranih medija koji tvrde kako će doći do uspostave još jedne zrakoplovne baze u blizini grada Shayrat u Siriji.

“Nije bilo operativnih potreba za dodatnim ruskim zrakoplovnim bazama na teritoriji Sirije kako tvrde “stratezi iz kreveta”, a ne postoji takva potreba niti sada “, rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general bojnik Igor Konashenkov. “Već više od dva tjedna, ili, točnije, odmah nakon napada turskog F-16 na ruski Su-24 u sirijskom zračnom prostoru, određeni strani mediji pokušavaju odvratiti javnost od te tragedije raznim glasinama “, rekao je on.

“Prvo, malo poznati kuvajtski list objavio je izvješće, a koje je prenio Reuters, o navodnoj uspostavi nove ruske zrakoplovne baze u blizini grada Shayrat”, rekao je Konashenkov.

“Čovjek ne mora biti vojni stručnjak da shvati da će bilo koji ruski avion trebati samo 30-40 minuta do bilo koje krajnje točke u Siriji od uzletišta Hmeimim gdje se nalazi ruska zrakoplovna skupina”, rekao je on.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)