Američki State Department priopćio je u srijedu da je odobrio potencijalnu prodaju raketa zrak-zrak AMRAAM vladi Nizozemske ukupne vrijednosti oko 53 milijuna USD u sklopu programa inozemne vojne prodaje. Nizozemska je zatražila dvadeset i šest AIM-120 C-7 AMRAAM koej proizvodi Raytheon. Ugovor vrijedan 53 milijuna dolara uključuje i jedan AMRAAM Guidation Section Spare i 20 AMRAAM-a za obuku pilota.

Ako prodaja bude odobrena i potvrđena od strane Kongresa i nizozemske vlade, Nizozemska će također dobiti kontejnere za rakete, pričuvne dijelove, potporu za oružje, ispitnu opremu, alat, publikacije i tehničku dokumentaciju, obuku osoblja, opremu za obuku, te ostalu logistiku i tehničke usluge potpore.

Agencija za sigurnosnu suradnju obrane priopćila je kako će AMRAAM povećati sposobnosti Nizozemske za obranu, regionalnu sigurnost, modernizaciju snaga i interoperabilnost SAD-a i NATO-a … jačanje sposobnosti Nizozemske da se bori protiv prijetnji pridonijet će sadašnjim i budućim operacijama NATO-a “.