Njemačko ratno zrakoplovstvo je dobilo svoj prvi nadograđeni A400M Atlas vojni transportni zrakoplov od Airbusa. Novi zrakoplov je šesti njemački A400M služiti u grani, ali prvi koji ima nove sposobnosti letenja u ratnim zonama. Njemačka namjerava zamijeniti svoju stariju flotu C-130 s novim zrakoplovima.

“A400M program je napravio veliki napredak ove godine u osiguranju ključnih sposobnosti na zrakoplovu”, rekao je menadžer programa Airbus A400M Kurt Rossner u priopćenju. “Osim što može nositi dvostruko više tereta na istim udaljenostima kao C-160 i C-130, sada može operirati sa bilo koje poletno sletne staze koju su koristili stariji zrakoplovi.”

Prema priopćenju Airbusa, taktičke nadogradnje uključuju poboljšanja kad je u pitanju izbacivanje tereta iz aviona, padobranstvo i samozaštita. Avioni mogu letjeti nisko do 45 metara iznad zemlje, te djelovati kao tankeri drugim zrakoplovima.

“Nema drugog zrakoplova na tržištu sa taktičkim i strateškim sposobnostima poput A400M i to će transformirati mobilnost njemačkih zračnih snaga”, dodao je Rossner.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)