Njemačka ratna mornarica kreće naprijed s nadogradnjom svojih osam zrakoplova za pomorski nadzor Lockheed Martin P-3C Orion, pri čemu je proizvođač objavio vrijednost ugovora od USD158,5 milijuna.

Ugovor se odnosi na drugu fazu šire nadogradnje P-3C koja je započela 2016., te će trajati 10 godina uz cijenu od oko 567,6 milijuna USD. Ova će faza uključivati ​​modernizaciju sustava za procesuiranje, odnosno poznatiji kao Mission System Refresh.

Kao što je napomenuo Lockheed Martin u svojoj objavi, program Mission System Refresh uključivat će projektiranje, razvoj, proizvodnju, integraciju, instalaciju i test Airborne Tactical Mission System. Airborne Tactical Mission System je otvorena arhitektura sustava temeljenog na JAVA-i, a nadogradnja će smanjiti buduće troškove zastarijevanja. Osim Airborne Tactical Mission System-a, sustav Mission System Refresh će uključivati ​​novi sustav zvučne obrade koji se zove Airborne Rack-Mounted Commercial Portable Processor (AR-C2P) koji će osigurati dugoročnu održivost u P-3 zrakoplovu.

Prije ovog programa Mission System Refresh, njemačka mornarica je ugovorila s Lockheed Martinom i Airbusom zamijenu krila, središnjeg trupa i horizontalnih stabilizatora na P-3C floti. Do vremena kada će taj posao završiti 2022., život svakog zrakoplova će se produžiti za 15.000 sati (što odgovara 20 godina službe). Osim toga, dok su oni zrakoplovi s originalnim krilima ograničeni na 1,5G, s novim će imati 2,5G.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)